Info

Yläkaupungin Yö on yksi Suomen pitkäikäisimmistä ja suurimmista kaupunkifestivaaleista.

Yläkaupungin Yö 2021

Oikopolut festarikävijälle:
Ohjelma
YÖ-TV
YÖRADIO
Festivaaliliite

Yläkaupungin Yö järjestettiin 13.–16.5.2021!

Käy jakamassa omat ajatuksesi festivaalista yleisöpalautelomakkeen kautta.

Tapahtuma oli ensimmäistä kertaa monipäiväinen ja sisälsi monipuolisesti kulttuuria elävästä musiikista kuva- ja sanataiteisiin sekä teatterista puheohjelmaan ja performansseihin. Yläkaupungin Yö on kokonaan pääsymaksuton tapahtuma.

Ennen festivaalia järjestettiin Soihtu Asumisen kanssa Yön ennakkotapahtuma Soihtu presents: Yön etkot @ Kortepohja, joka striimattiin YÖ-TV:n puolella 6.5.2021.

Tänä vuonna ohjelmaa oli mahdollista seurata monipuolisesti etäyhteyksien kautta. Yön uudelleen nimetyn Youtube-kanavan YÖ-TV:n ja SAY:n kanssa yhteistyössä toteutetun Yöradion turvin päästiin kokemaan festaritunnelmaa helposti myös etänä.

Yläkaupungin Yö

Jyväskylän Yläkaupungin, Älylän ja Seminaarinmäen ympäristöissä vuosittain järjestettävä Yläkaupungin Yö on pääosin talkoovoimin toteutettava kaupunkifestivaali. Se on kauttaaltaan pääsymaksuton tapahtuma, jonka suunnitteluun ja toteutukseen pääsevät osallistumaan mahdollisimman laajalti kaikki halukkaat.

Festivaalin monitaiteinen ohjelma on viime vuosina sisältänyt muun muassa tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa. Yläkaupungin Yössä on nähty jopa noin 200 esitystä 50 eri tapahtumapaikassa, ja toukokuussa kaupunkifestivaalissa on vieraillut vuosittain 30 000–50 000 kävijää. Yläkaupungin Yö tarjoaa näyteikkunan lukuisille eri taidemuotojen esiintyjille, ryhmille ja organisaatioille, elävöittäen kaupunkikulttuuria ja alueen taloutta.

Tapahtumaa järjestävän Yläkaupungin Yö ry:n tarkoituksena on ylläpitää ja tukea kulttuuritoimintaa sekä edistää eri kulttuuriorganisaatioiden yhteistyötä ja kansalaisten omaehtoista kulttuuriharrastusta. Yhdistys pyrkii toiminnallaan lähentämään erilaisia kulttuurin osa-alueita toisiinsa sekä uudistamaan ja kehittämään kansalaisten kulttuurikäsitystä.

Voit seurata Yläkaupungin Yötä verkkosivujemme lisäksi Facebookissa ja Instagramissa missä tiedotamme tapahtumaan liittyvistä asioista ja jaamme myös kevyempää sisältöä. Esimerkiksi kevään 2021 aikana on ollut käynnissä YöInfo-viestintäkampaja, missä on tuotu esiin muun muassa Yön ystäviä vuosien varrelta ja valotettu yläkaupungin historiaa.

Kuvassa Semmarit, eli Seminaarinmäen mieslaulajat, Jyväskylän yliopiston päärakennuksen edessä Yläkaupungin Yön 20-vuotisjuhlatapahtumassa vuonna 2012. Kuva Taru Norrena.